Waar verblijven in Cappadocia

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

Allemaal gezellige grotverblijven maar welke kies je eruit? Wij sommen een aantal topadresjes met hun unieke detail toe. In veel Cave Hotels kun je in zowel grot kamers als in normale kamers overnachten. Bij het boeken kun je het soort kamer kiezen. Een overnachting in een Cave Hotel kan goedkoop zijn, vanaf ongeveer 30 euro, of veel duurder tot ongeveer een paar honderd euro per nacht voor een prachtige grotkamer in een luxueus hotel. In sommige grotten zijn hostels gevestigd waar je voor 10 euro op een uitgehakte slaapzaal kunt overnachten. De meeste verblijven bevinden zich in Göreme.


  • Shoestring Cave House


Voor ons was dit één van de betere keuzes. Centraal gelegen, ruime en mooie Cave-kamers, zwembad with a view, goed ontbijt en vooral goedkoop voor de kwaliteit! Een aanrader voor wie deze trip wil doen.


  • Rox Cappadocia


Rox Cappadocia ligt niet in Göreme maar Uchisar, vlakbij het gekende Uchisar Castle. Dit verblijf heeft een prachtige rooftop waarbij de eigenaar het Instagrammable heeft gemaakt. Het zicht op de hot air balloons is, local zijn ze klein en ver weg, prachtig! Een goed ontbijt en geen twijfel waarom hier verschillende celebrities blijven slapen zijn. Geen kamers meer vrij? Kom gerust naar hier om enkel iets te drinken en te eten bij dit zicht. In Göreme hebben ze ook een vestiging maar niet zo wow als dit.


  • Aydinli Cave Hotel


Aydinli Cave Hotel is één van de populairste verblijven. Het is een familiezaak op 5 minuten wandelen van het centrum. Hier kan je terecht voor een gezellig terras en ruimere kamers voor een goede prijs. Een ander hoogtepunt is het traditionele Turkse eten! Deze accommodate heeft alles wat je wil.


  • Sultan Cave Suites


Waarschijnlijk zag je in het verleden al vele reiskoppels op Instagram verschijnen met een heleboel ballonnen, heerlijk ontbijt, schattige hondjes en een perfect uitzicht. Wel, dat zal 9 op 10 bij Sultan Cave Suites geweest zijn. De eigenaars zijn slim en zorgen dat ervoor dat jouw ontbijt foto-waardig is. Buiten dat het zicht fenomenaal is zijn ook de kamers zalig. Keuze uit 6 verschillende suites.


  • Mithra Cave Hotel


Mithra Cave Hotel is een luxueus verblijf. Ook hier kom je voor de luxe en the view. Verschillende tapijten bekleden het dak en maken jouw ochtend nog magischer. De kamers zijn gezellig, het ontbijt is heerlijk. Geen twijfel dat dit één van de populairste verblijven is van de streek.


  • Local Cave House hotel


Een hotel met een mooi zwembad. Het maakt het altijd aangenaam en zeker als je in de zomer komt waarbij de temperaturen kunnen oplopen. Het is één van de best-rated hotels in Göreme en heeft een reputatie van een perfecte service. Ruime kamers voor een goede prijs.


  • Museum Hotel


Museum Hotel bestaat sinds 2002 en is een waar begrip geworden in de streek. Het is werelds eerste 'living museum' hotel. In dit hotel loop je, slaap je, zwem je tussen kunstwerken en historische monumenten van Nevşehir Museum. Het mooiste zwembad van Cappadocia is zonder twijfel ook hier te vinden. Ga je voor luxe, heerlijk eten, magische momenten en alles erop en eraan, dan is dit de place to be!


12 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.