Puebla

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

Vanuit Mexico Stad kan je perfect een daguitstap plannen naar Puebla maar zeker ook een nacht boeken in één van de hippe hotelletjes. Een creatieve studentenstad met kleurrijke straatjes, musea en heerlijke sfeer. Puebla de los Angéles, de vierde grootste stad van Mexico en tevens Capital of Innovation and Design.

Puebla is de afgelopen jaren uitgegroeid van traditionele, koloniale stad naar een plek waarop het volop bruist van de creativiteit, culturele voorzieningen en hippe cafétjes. Daarnaast heeft deze stad, ondanks de 1.5 miljoen inwoners, de charmes van een kleine plaats weten te behouden. De straatjes zijn smal en knus en je kunt deze stad dan ook prima lopend verkennen.


  • Museo Amparo + rooftop terras

Dit museum is echt hét voorbeeld van waar oud en nieuw samenkomen. Het museum bevindt zich namelijk in gebouwen die uit de 16e en 17e eeuw stammen, maar het glazen café op het dak vormt daarmee een sterk contrast. Ook de tentoonstellingen in het museum weerspiegelen beide kanten van het gebouw en de stad. Zo zijn er bijvoorbeeld archeologische en historische tentoonstellingen, maar is er ook (internationale) moderne kunst en design te zien. Tip: op zondag en maandag kun je dit museum gratis bezoeken! Mocht je niet zo geïnteresseerd zijn in de tentoonstellingen, het dakterras van het café alleen is ook zeker al de moeite waard.


  • Puebla Cathedral

De kathedraal van Puebla is een rooms-katholieke kerk in het historische centrum van Puebla. Het is een koloniale kathedraal, en is de zee van het rooms-katholieke aartsbisdom van Puebla de los Angeles.


  • Hotel Cartesiano Puebla

Extreem stijlvolle verbouwing van twee oude gebouwen die oud en nieuw perfect combineren.


  • La Purificadora

Dit prachtig ontworpen hotel combineert indrukwekkende architectuur met een harmonieus historisch gebouw met moderne details. Ruime kamer en badkamer. Goed ontbijt.


5 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.