Op stap met een Belg in NYC

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

Hallo,

Een stad ervaren alsof je er zelf woont, dat is mijn passie. In New York maakte ik hiervan mijn beroep: ik werd niet alleen stadsgids, ik richtte er ook het stadsgidsenbedrijf BE NY op. Ik neem je met veel plezier mee op sleeptouw doorheen de bekende en minder bekende wijken van dé mooiste stad ter wereld. Mijn ervaringen en tips vind je ondertussen ook terug in drie BE NY-boeken van mijn hand. Is het je eerste keer of ben je al een echte NY-lover? Al bekend met Manhattan maar toch wat koudwatervrees wanneer het Brooklyn betreft? Ik ga geen uitdaging uit de weg om je te bekeren tot een echte "Ultimate New York Lover". Je keer terug als een kenner.

-Patrick


Er is keuze tussen 6 interessante tours. Wandeltours maar ook een fietstour door Central Park. Een belg die zijn dromen volgde en NYC laat zien op zijn manier. Naast duizenden Belgen die deze stad bezochten met Patrick zijn er ook verschillende TV-programma's en BV's die bij hem passeerden om The Big Apple te ontdekken. Samen met Patrick van Rosendaal en zijn team organiseert Connections dagelijks stadswandelingen in New York. Trakteer jezelf op een overgetelijke wandeling door Manhattan of Brooklyn! Wees er snel bij, het aantal deelnemers is beperkt!


Tours:


  • - Come as a Traveller, go as a New Yorker


Net voor de eerste keer geland in de mooiste stad ter wereld? Dan zit deze tour je als gegoten. De gids leidt je langs de belangrijkste hotspots in het hartje van Manhattan. Je ontdekt Times Square, Bryant Park en zoveel meer!


  • From Hipster to Yuppie (of omgekeerd de tour doen)


Rendez-vous in Williamsburg, Brooklyn’s meest trendy wijk, de place to be voor hipsters aller contreien, shopaholics, levensgenieters en bij uitbreiding iedereen die graag z’n ogen uitkijkt. Dit is de perfecte plek om even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten en Brooklyn beter te leren kennen.


  • From Old Warehouses to New Penthouses


Welkom in de industrial chique van de West Side. Op de laden van de oude vleeshuizen liggen ondertussen vooral topwerken van gerenommeerde schilders en onbetaalbare creaties van exclusieve designers. We ontdekken de High Line, het op één na bekendste park van Manhattan. Deze verhoogde spoorlijn - die op het nipperje van de sloophamer gered werd - is nu een wandeling waar de paradepaardjes van de bekendste architecten elkaar in sneltempo opvolgen.


  • Bike & Discover the Hidden Spots of Central Park


Central Park, de groene long van Manhattan, herbergt een schat aan parels en onontdekte plekken. Al gehoord van Belvedere Castle, het Jacqueline Kennedy Onassis reservoir of de Bethesda Fountain? Deze prachtige plekjes ontdek je het best met de fiets. Bergop, bergaf. Met de wind in je haren voel je je ‘King of the World’. Dit is het autovrije deel van Manhattan, getooid met bloemenpracht en overschaduwd door hoge bomen. Een ideale plek om tot rust te komen terwijl de gids het decor tot leven wekt met verbijsterende weetjes en sappige anekdotes.


  • From Shopster to Mobster


Weet je waar de eerste pizzeria van de Verenigde Staten is, waarom de brandtrappen zo typerend zijn voor SoHo en waar de Chinezen het liefst gaan gokken? We nemen je mee langs de mooiste gietijzeren gebouwen en wagen ons een weg door het drukke Chinatown. Bereid je voor op totaal verschillende culturen, keukens, bouwstijlen en shops in de wijken SoHo, NoLita, Little Italy en Chinatown. Kortom, na deze tour geen geheimen meervoor jullie, zelfs niet in de rechtszaal waar we eindigen zoals de échte mobsters…


  • Holy Harlem


Ooit was dit een van de meest onveilige buurten van de stad maar vandaag tonen we je het tegendeel. Op ons pad liggen hemelse soulfood en zinderende jazz, een rijkdom aan cultuur en architectuur waar je stil van wordt. Dit is terecht heilige grond voor de zwarte gemeenschap en cultureel erfgoed van onschatbare waarde. Je zal de Afro-Amerikaanse soul aan den lijve ondervinden tijdens de gospel in een van de honderden kerken die Harlem rijk is. Dans mee, zing mee, spring mee op goddelijke ritmes. Je zal genieten van dit Holy Harlem!


31 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.