Wat te doen in Bangkok

Bijgewerkt: mrt 1

Bangkok is een echte wereldreis. Van Chinatown tot moderne skyscrapers met luxe rooftop. Van floating markets tot de leukste hotspots. Je kan er niet onderuit maar enkele zaken moet je zeker gedaan hebben, ookal ben je één van de 1000 toeristen. Hier enkele must do's.


Tuktuk ritje maken


Een ritje maken in de bekende tuktuks van Thailand mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Bangkok. Deze scheuren door heel Bangkok en brengen je vliegensvlug naar je volgende bestemming. Helaas vragen de tuktuk chauffeurs vaak wel de jackpot voor een ritje en zeker de chauffeurs bij Khao San Road en Rambuttri vragen absurt hoge bedragen. Loop daarom altijd een stukje verder en onderhandel stevig. Natuurlijk moet je een tuktuk ritje maken als je in Bangkok bent voor de ervaring, maar vergeet niet dat de metertaxi bijna altijd goedkoper is. Zeker de lange afstanden kan het je veel geld schelen.


Boottocht over de Chao Phraya


De Chao Phraya is de grooste en belangrijkste rivier in Thailand en deze stroomt dwars door Bangkok. Hier varen veel veerboten en het is dan ook een leuke, snelle en spotgoedkope manier om jezelf daarmee te verplaatsen in Bangkok. Het dichtstbijzijnde opstappunt bij Khao San Road is Phra Arthit. Het opstappen en vertrekken gaat in een razendtempo en de boot stopt elke 5 minuten bij verschillende haltes.


Deze tempels en Paleizen wil je zien in Bangkok


Bangkok staat bomvol mooie bouwwerken en deze paleizen en tempels wil je niet missen tijdens je bezoek:


  • Wat Phra Kaew

Allereerst een aantal bezienswaardigheden in Bangkok die je niet wilt overslaan. Wat Phra Kaew is niet alleen een van de mooiste tempels van Bangkok, deze tempel is ook nog eens een van de belangrijkste tempels van heel Thailand. In deze tempel vind je een smaragd groene boeddha, maar rondom de tempel is ook allerlei pracht en praal te zien. Zo zijn er pagodes gebouwd, vele boeddha beelden te vinden en je kan vanuit Wat Phra Kaew ook de rest van Koninklijk Paleis vinden.


  • Koninklijk Paleis oftewel Grand Palace

Het Koninklijk Paleis is direct ook een van de bezienswaardigheden van Bangkok die je niet wilt overslaan. Het is een uitbundig gebouwencomplex waar je fel gouden pagodes vindt en sierlijke daken op de bouwwerken. Het is misschien wel de grootste toeristische trekpleister van de stad. Wil je het palei met niet te veel andere delen? Ga dan zo vroeg mogelijk op de dag en vergeet niet goed bedekkende kleding aan te doen, want je schouders en knieën moeten bedekt zijn.


  • Wat Pho

Vervolgens kun je naar de (3) Liggende boeddha bij Wat Pho gaan. In deze tempel kun je rondom een grote masieven boeddha lopen in een bijzonder versierde ruimte. Sta ook zeker even stil bij de voeten van deze liggende boeddha, want die zijn ingelegd met parelmoer.


  • Wat Arun

Dichtbij Wat Pho en het Koninklijk Paleis vind je ook (4) Wat Arun, een tempel die gekenmerkt wordt door een metershoge pagode. Hier loop je vast en zeker langs op weg naar de andere bezienswaardigheden als je vanuit Khao San Road komt. Naar deze tempel ga je overigens niet alleen om te kijken, je kan er ook op alleen moet je daar wel een giga trap voor beklimmen dus bereid je voor op een mini work-out!


  • Wat Traimit

Bezoek tot slot (5) Wat Traimit, een marmeren tempel die dankzij haar bouwmaterialen net even anders is dan de anderen.


  • Wat Saket & de Golden Mountain

Bangkok zit vol prachtige tempels en Wat Saket is er een van. Deze tempel bevindt zich op een kunstmatige heuvel van 58 meter hoog. Tijdens je klim kom je langs veel gebedsmolens. Bovenop is er een glimmend gouden gebouw met Boeddha beeld en een mooi uitzicht over de omgeving.


Chinatown, de grootste Chinese wijk ter wereld buiten China

Op ongeveer een kwartier rijden met de TukTuk vindt je Chinatown. Het is de grootste Chinese wijk ter wereld buiten China. De smalle straten zijn gevuld met kramen met koopwaar waarachter de meest uiteenlopende winkels liggen. De kleine straten hebben elk hun eigen specialiteit, van straten volledig gevuld met schoenwinkels tot aan straten waar alleen elektronica wordt verkocht. Brommers, TukTuks en auto’s manoeuvreren zich door de smalle straten en iedereen is wel met iets bezig op straat. Vanaf 22.00 in de avond wordt het pas echt druk omdat de Chinezen later eten dan de Thai. Ben je een nachtmens bezoek dan de Pak Klong nachtmarkt van 02.00 uur tot 04.00 uur ’s nachts. De enorme hoeveelheid aan Chinese neon reclame zie je het beste langs Thanon Yaowarat en één van de mooiste straten van Chinatown is Trok Itsarannuphap.


Lumpini Park


Midden in de bruisende stad vind je een gigantisch park met een oase van rust. Hier komen de locals in de ochtend en namiddag om te sporten en aan de drukte te ontsnappen. Wat het park echt uniek maakt zijn de tientallen grote varanen die je in het gras en in het water ziet liggen. Deze kunnen soms wel twee meter groot zijn dus kom niet te dichtbij want ze kunnen bijten.


Klong Toey markt


Dit is de grootste versmarkt van Bangkok en hier maak je kennis met de echte Thaise keuken. De lokale bevolking kopen hier hun vlees, vis, groente en fruit en deze markt is niet zo toeristisch. Het is super interessant om hier een kijkje te gaan nemen en het is ook nog eens goed te bereiken met de metro. Ben je er wel van bewust dat op deze markt veel dingen te koop zijn die je misschien nog nooit gezien hebt. Denk aan geroosterde eenden, varkenshoofden en ga zo maar even door. Voor de Thai is dit de normaalste zaak van de wereld dus laat niet overduidelijk merken dat je het allemaal erg vies vindt.

De markt is van 6 uur in de ochtend tot 2 uur in de middag geopend. Een goedkope en leuke manier om er te komen is met de MRT metrolijn. Stap uit bij Klong Toei station en ga bij Exit 1 eruit. Wanneer je hieruit bent loop je naar rechts en volg Rama 4 Road East. Na 10 minuutjes lopen vind je de markt aan je rechterzijde.


Khao San Road


Hoewel Kao San Road eigenlijk één groot toeristencircus is, moet je er toch wel een bezoekje brengen. Al is het alleen al om het zelf ervaren te hebben. Het is de meest bekende straat van Bangkok. Hier gebeurt alles en je kijkt je ogen uit als je er voor het eerst rond loopt. En elke keer als je er komt, zie je weer wat nieuws. Vooral s’avonds is deze bizar chaotische, maar gave en levendige straat bijzonder om mee te maken. Er zijn ontzettend veel bars waar je een drankje kunt gaan drinken, dus een pubcrawl is geen gek idee. In elke bar gebeurt er wel weer iets anders. De bekende ‘buckets’ zijn overal te koop, je kunt naar een Ladyboy of Pingpong show (al is die laatste niet echt voor iedereen) en karaoke bars. Cocktails zijn er in overvloed en de straat staat vol met etenskraampjes. En voor wie durft, is dit ook de plek om gefrituurde schorpioen of spinnen te eten!

9 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.