Mui Ne, de Vietnamese woestijn

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

Woestijn in Vietnam? Ja, het bestaat. Dit minder gekende deel voor toeristen is ondertussen heel gekend bij locals. Logeren aan het strand en achter jou de woestijn zien. De perfecte plaats voor watersport en dit in combinatie met avontuur quadrijden in het zand. Welkom in Mui Ne.


Mui Ne is zo’n plek die je tijdens je reis zeker niet moet overslaan. Mui Ne ligt aan de zuidkust van Vietnam, de zee is misschien niet zo blauw als op andere plekken in Azië maar golven zijn er des te meer. In Vietnam staat Mui Ne dan ook bekend als surfspot, je kan er kitesurfen, windsurfen of stand up paddelen.

  • Huur een scooter in Mui Ne

Overal kun je wel een scooter huren. Een echte aanrader, want dan kun je zelf op zoek gaan naar de welbekende gele zandduinen van Mui Ne waar je quads kunt huren, de rode zandduinen waar je kunt sandboarden én je kan op zoek naar de magische Fairy Stream. Een scooter huren is eigenlijk leuker dan het volgen van een tour, omdat je dan net wat meer vrijheid hebt en ook zelf kunt bepalen of je bijvoorbeeld langer wilt blijven op een plek dan op een ander.


  • Rode zandduinen van Mui Ne

Wanneer je hier toekomt zul je al snel merken dat je omringd wordt door kindjes die je wat graat een sandboard willen verhuren en uiteraard is het aan jou of je dat wilt. Maar onze tip, wees wel duidelijk want anders blijven ze je volgen. De rode zandduinen van Mui Ne schijnen het mooist te zijn bij zonsopgang of ondergang, dus als je kans ziet om er op dat moment te zijn moet je dat zeker doen!


  • Gele zandduinen van Mui Ne

Iets verder rijden dan de rode zandduinen, maar uiteindelijk zul je na een aantal kilometers uitkomen bij de gele zandduinen van Mui Ne. Hier kun je niet sandboarden, maar wel een quad huren. Neem trouwens wel je zonnebril mee of een pet, want de Vietnamese zon die soms lijkt te reflecteren in het goudgele zand kan fel zijn!


  • Fairy Stream

In Mui Ne zelf rijd je op een gegeven met een scooter waarop je “Fairy Stream” ziet staan en de rode letters “Suoi Tien”. Hoog tijd om af te stappen, want hier bevindt zich een magisch riviertje! Ook hier geldt dat de zonsopgang en ondergang eigenlijk het allermooist zijn om te zien, want de gele zandduinen die samen lijken te komen met de rode duinen lijken net uit een sprookje te komen.


  • Surfen of zeilen in Mui Ne

Of je nu van windsurfen houdt of van kitesurfen, fan bent van stand up paddeling of van zeilen. Elk type surfer of zeiler lijkt wel terecht te kunnen in Mui Ne. Aan de kust vind je diverse surfscholen die je graag een les aanbieden of board verhuren.

  • Van Mui Ne naar Phan Thiet

Wil je een dagje doorbrengen in een waar toeristen paradijs? Ga dan een dagje of nachtje naar Phan Thiet. Hier schieten de resorts uit de grond en kun je luxe overnachten en ‘s middags luieren onder een palmboom.


  • Vissershaven

Als je een scooter hebt gehuurd moet je ook zeker even stoppen bij de vissershaven en onder het genot van een Bahn Mi (belegd broodje) rustig naar de varende bootjes kijken). Hier rijd je langs op weg naar de duinen van Mui Ne.

  • Bezienswaardigheden in Mui Ne

Iets cultureels doen als je in Mui Ne bent? Bezoek dan een van de Cham torens die eeuwen oud zijn. Of ga naar de heilige pagode en slapende boedha. Deze zijn ooit door een keizer gebouwd. Nog niet genoed van de bezienswaardigheden? Dan is Prince’s Castle ook een aanrader. Hier vind je ruines van een kasteel.


  • Beste reistijd Mui Ne

In onze zomermaanden kan er nog wel eens een bui vallen in Mui Ne, dus eigenlijk is dat niet de beste reistijd om naar Mui Ne te gaan. De minste regen valt van December tot en met April. Dus eigenlijk kan je stellen dat dit de beste reistijd is voor Mui Ne. De temperatuur is daarentegen wel altijd gelijk en ligt tussen de 25 en 30 graden.

7 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.