Magisch Ninh Binh

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

Ninh Binh wordt ook weleens ‘Halong Bay op het land’ genoemd. Die vergelijking is eigenlijk niet slecht, want ook hier vind je duizenden rotsachtige eilanden die zijn begroeid met honderden tinten groen. Het bijzondere eraan is dat je deze rotsachtige eilanden deze keer (meestal) niet op het water vindt, maar op het land. Langsheen deze ruwe landschappen vloeien uitgestrekte en kronkelende rivieren waarop kranige inwoners roeien en peddelen. Zo tonen ze aan toeristen de mooie landschappen of raken ze sneller op hun bestemming via allerlei zijriviertjes. Het duurt trouwens niet lang vooraleer het water je ook doorheen gigantische rijstvelden meeneemt.


Ik denk dat het zeker mogelijk is om alles in één dag te zien, maar dan lijkt het me ook wel handig dat je al enige kennis hebt over dit gebied. Daarom kan een dagtour in dit geval wel handig zijn. Tijdens een verblijf van drie dagen in Ninh Binh zal je het heel rustig aan kunnen doen en wellicht ook enkele bezienswaardigheden zien die minder bezocht worden door andere toeristen. s Morgens wakker worden in de mooie natuur van Ninh Binh en van daaruit de fiets of scooter nemen om de omgeving bij zonsopgang te zien wakker worden is echt een aanrader!


  • Mua Caves

Het hoogtepunt van de Mua Cave is het panoramische uitzicht op de top, over de rivier, bergen en rijstvelden. Het is slechts een korte 15 minuten durende wandeling van 500 treden, dus het is absoluut een van de meest waardevolle wat te doen in Ninh Binh.

Boottochtje langs de rivier


  • Fietsen

De beste manier om Ninh Binh te zien is vanaf het zadel van een fiets. Veel hotels hebben gratis fietsen te leen of verhuren fietsen voor een euro. Als jouw accommodatie dat niet doet, kijk dan bij de nabijgelegen hotels en winkels. De belangrijkste bezienswaardigheden in Ninh Binh kun je gemakkelijk verkennen met de fiets. De paden tussen de rijstvelden zijn vooral erg mooi.


  • Hua Lu

Genesteld tussen twee torenhoge kalksteenbergen vind je Hoa Lu. De stad was in de 10e en 11e eeuw de hoofdstad van Vietnam. Tegenwoordig is Hoa Lu een cultureel centrum vol oude pagodes en citadellen. De meeste hiervan zijn gebouwd ter ere van het koningshuis van de Dinh-dynastie. Het is een must-see wanneer je door Ninh Binh reist!


  • Bai Dinh Pagoda

Het Bai Dinh tempel complex is het grootste complex van tempels in Vietnam. Het is een belangrijke bestemming voor religieuze bedevaarten en een nog populairdere bezienswaardigheid in Ninh Binh voor toeristen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit en boeddhistische kunst.


Het is altijd een kwestie van mening, maar de meest aanbevolen boot tour in Ninh Binh is Trang An. In Trang An alles is beter geregeld, maar het belangrijkste is dat Trang An over het algemeen indrukwekkender is. De bergen zijn hoger, de grotten zijn groter en de adembenemende natuur combineert geweldig met de culturele bezienswaardigheden, zoals verborgen tempels en pagodes. Tam Coc is korter en hoewel de natuur verbluffend is, is deze minder indrukwekkend dan Trang An. Slechts één belangrijk ding dat Tam Coc heeft, zijn de rijstvelden, dus als je geluk hebt ben je er tijdens het oogstseizoen.


  • Tam Coc

Neem een ​​pauze van het drukke stadsleven en stap op voor een boottocht over de rivier in Tam Coc. Terwijl je over de rivier vaart, word je beloond met een geweldig natuurlijk landschap en krijg je de kans om de landelijke religieuze plekken te zien die uit het zicht staan. De reis is de perfecte onderbreking van het drukke stadsleven en biedt je de kans om de natuurlijke schoonheid van Ninh Binh echt te waarderen.


  • Trang An

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Ninh Binh zijn de grotten van Trang An. Dit is een prachtig complex van valleien en overhangende grotten. Het leukste om te doen is een een mooie boottocht door het rivierennetwerk waar je wordt begroet met verbazingwekkende bezienswaardigheden van de buitengewone natuurlijke landvormen, verborgen grotten en prachtige verborgen tempels.


7 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.