Lunch & diner hotspots NYC

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

Waar begin je met een leuk restaurantje te zoeken? In New York ga je op culinair vlak op wereldreis. alle keukens kan je hier terugvinden. Hierbij een opsomming van enkele hotspots.


Tacombi


Als je in Nolita bent op de rand met Houston street moet je de straten rondom Elizabeth street en Prince street niet missen. Een superleuke buurt! Zin in Mexicaans? Tacombi at Fonda Nolita! Super leuk tentje, niet duur en goede service. Leuk interieur, inclusief een volkswagenbusje en overal is wel wat interessants te zien. Ze raden je aan om 3 taco’s per persoon te nemen, maar ik heb er na één echt genoeg (als lunch, icm de guacamole). Aanraders zijn de barbacoa (gegrilled vlees) en de crispy fish tacos, heerlijk! Er zijn meerdere vestigen in de stad. Klaar om ze allemaal uit te testen?

Selamat Pagi


Wie wel eens in Indonesië op vakantie is geweest herkent vast de roots van dit leuke eethuisje in Brooklyn in New York. Indonesisch vind je niet vaak terug in NY en dat maakt dit een aanwinst. Je vindt Selamat Pagi New York in de upcoming wijk Greenpoint ten noorden van Williamsburg. Bij Selamat Pagi New York staan er gerechten op de kaart met een Indonesisch tintje. Van lekkere rijstgerechten tot saté.


Roberta’s


Wie van ruige wijken, street art en lekker eten houdt, moet zeker eens een bezoek brengen aan de wijk Bushwic. Een van de upcoming wijken in New York waar (bijna) alles nog puur en écht hip is. De lekkerste pizza eet je bij Roberta’s pizza. Deze zaak is een aangeklede schuur en simpel van aankleding. Handgeschreven krijtborden, een rommelige bar en vooral, enthousiast personeel. Fles wijn bij je pizza en je hebt hoe dan ook een leuke avond. Dé lekkerste pizza van NY proeven? Dan is Roberta's the place to be! Zelf Sergio Herman komt hier met plezier telkens terug.

Butchers daughter


Voor gezonde lunches ben je bij Butchers daughter aan het juiste adres, toasts met avocado, eieren of lekkere salades, keuze genoeg. Op het menu verse sapjes, soep, salade en een heerlijk broodje merguez. Het terrasje/zaakje is klein en geliefd maar het verloop is hoog en op de bonnefooi aanlopen loont eigenlijk vrijwel altijd. Ook een aanrader voor Vegi!

Katz's Delicatessen


Dé plaats om Pastrami te eten in. Je vindt deze terug in Lower East Side. Waarschijnlijk is de koosjere broodjeszaak juist zo geliefd omdat het al meer dan 125 jaar stand houdt. De broodjes zijn gigantisch - perfect om te delen - en bestellen doe je aan de counter. Vergeet niet te tippen, daar wordt je sandwich nog beter van.

The Fat Radish


Als je houdt van farm to table food dan is The Fat Radish New York een adres dat je wilt kennen. De eigenaars zijn Brits maar toch heb je hier een cosy New York feeling. Dit is een vegi hotspot! Seizoensgebonden recepten zorgen ervoor dat er vaak nieuwe zaken op de menu staan. Je vindt deze hotspot in de hippe Lower East Side. The Fat Radish New York heeft een heel erg leuk interieur. Met veel hout, wat vintage en veel groen. Je kunt de verschillende dishes ook delen, zodat je meer kunt proeven!

Freemans


Een zeer gezellig restaurantje in een steegje. Altijd druk en vooral enthousiast personeel. Vers eten van de boerderij. Een aanrader.

Sea Wolf


Zoals de naam het zegt biedt deze zaak heerlijke gerechten aan vanuit de zee. Locatie is bij de Bushwick Collective.

Mercado little Spain


In dé nieuwe Hudson Yards wijk in Midtown. Deze buurt heeft naast enkele indrukwekkende attracties ook heerlijke eetplekjes te bieden. Mercado Little Spain is zonder twijfel het meest opmerkelijke. Inspiratie vonden de Spaanse chefs natuurlijk bij de mercado's in hun thuisland. Keuze uit talloze eetkraampjes voor een snelle hap of een uitgebreide maaltijd.


21 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.