Khao Sok Nationaal Park

Bijgewerkt: 6 dagen geleden

In het zuiden van Thailand vind je niet alleen de mooiste eilanden maar ook prachtige natuurparken. Eén daarvan is het gekende Khao Sok. Een ruw en zo rustgevig gebied. Het Khao Sok National Park in Thailand is een hemels paradijs op aarde. Dit natuurpark bestaat uit één van de oudste regenwouden van deze aardbol, prachtige watervallen, unieke flora en fauna, een kraakhelder blauw meer, grottenstelsels en majestueuze kalksteen kliffen. Need we say more?Tropisch natuurparadijs

Het Khao Sok National Park ligt in het Zuiden van Thailand, in de provincie Surat Thani en heeft een totale oppervlakte van maar liefst 739m². Door de hoge gebergtes en de invloeden van zowel de Stille Oceaan als de Indische Oceaan heeft Khao Sok de meeste neerslag van Thailand, zo’n 3,5 liter per jaar. Tussen mei en november valt de meeste regen, vanaf december breekt de drogere periode aan.


Temperaturen schommelen van 20-23°C graden tot 29-33°C maximaal. Dit klimaat maakt dat Khao Sok een tropisch natuurparadijs is met unieke flora en fauna die je nergens anders ter wereld kan vinden. Voor al die  natuurschoon is het Khao Sok National Park absoluut een must om te bezoeken wanneer je een reis door Thailand plant!

Tip: mocht je denken dat het regenseizoen een slechte periode is om Khao Sok te bezoeken, dan heb je het mis. Juist in deze tijd, en zeker in de maanden september en oktober, is de jungle op haar mooist!

Jungletocht

Wanneer je Khao Sok bezoekt, moet je zeker een jungletocht plannen. Deze tocht door de wildernis is de ideale uitstap. Er zijn verschillende jungletochten waar je deel an kan nemen. Zo zijn er 2-, 3- of 4-daagse tochten waarbij je afwisselend gaat wandelen, varen of kanoën door de wildernis, ook ’s nachts. Bij deze meerdaagse tochten overnacht je in hutjes op het meer, een bijzondere once in a lifetime ervaring! Enkele aanraders zijn de https://khaosoklake.com/ & de https://www.elephanthills.com .

Elephant Hills


Kiess voor een nog uniekere ervaring, kies voor Elephant Hills. Hierbij kom je oog in oog te staan met de Aziatische olifant, en kom je op een leuke en educatieve manier meer te weten over dit prachtige dier.


Tip: Het Khao Sok National Park raadt toeristen aan om kennis te maken met de olifanten met beide benen op de grond. Deze Elephant Experience is ethisch verantwoord, het dierenwelzijn staat hierbij voorop. Hiermee biedt het park een natuurlijke vorm van olifantentoerisme aan, laat een olifantentrekking dus maar achterwege!


Voor wie het drukke stadsleven van Bangkok wil vermijden of de Thaise stranden beu is, is Khao Sok de topbestemming om naar toe te gaan in Thailand. Ontwijk massa’s toeristen en ervaar adembenemende natuurschoon die je nergens anders ter wereld zal vinden. Je zal zien, Khao Sok wordt het hoogtepunt van je reis door het mooie Thailand!


Wens je meer informatie over Kha Sok National Park? Bezoek dan de officiële website: khaosok.com. Let’s go to Khao Sok!

9 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.