Jong, hip en designvol. Dat moet The Student Hotel zijn!

Bijgewerkt: sep 28

Ik mocht afgelopen paar weken kennismaken met een Nederlandse hotelketen. Ze bestaan relatief nog niet zo lang maar veroveren Europe met hun uniek concept. Zoals de naam het zegt richten zij zich vooral op studenten maar geen paniek, ontdek het zelf!

In Nederland vind je er al verschillende en ze breiden uit naar het buitenland: Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk,... De komende 2 jaar zijn er zeker nog 10 openingen gepland! Maar nu even terug naar mijn ervaringen :) .


Mijn eerste ervaring was eind augustus in Wenen, Oostenrijk. Ik mocht hier enkele nachten hier verblijven. Het ligt niet in het historische centrum van Wenen maar je kan gebruik maken van de stijlvolle fietsen in het hotel. Op nog geen 10 minuutjes fietsen ben je waar je moet zijn.

Bij check in heb je de keuze om het zelf te doen aan een computer maar er staat ook altijd iemand klaar om je te helpen. Vanaf deze moment voel je je al zeer welkom in deze hotspot.

Wat me ook meteen opviel waren de tientallen brievenbussen en hiermee werd de link naar de naam van het hotel meteen gelegd. Je kan ook als student voor een bepaalde periode je kamer of studio huren en dus echt op kot gaan hier. Deze plek biedt een all-in formule aan. Je kan gebruik maken van de fitness, de studeerruimtes, auditorium,... noem maar op want hier heb je het allemaal!


De kamers zijn ruim en leuk ingericht. Overal zijn er woordspelingen terug te vinden en hierdoor maken ze het verblijf funny. Kortom, niks is hier standaard!

2 weken later mocht ik het hotel in Berlijn verkennen. Deze ligt vlakbij Alexanderplatz en dus goed gelegen in het centrum. Een leuk binnenplein en een restaurant zijn hier een pluspunt. Je kan hier genieten van de Happy Hours en concerten.


In dit hotel zaten we op de hoogste verdieping en mochten we genieten van een kamer met een ruim terras. De kamers zijn meer dan in orde maar houd er rekening mee, het blijft een hotel gericht op jonge mensen en dit was de 1ste nacht duidelijk geworden. Maar laat je zeker niet afschrikken want je vindt hier alle leeftijden tussen de gasten!

Ook hier kon je zoals in de Wenen terecht voor een goed en verzorgd ontbijt. Blijf je hier bijvoorbeeld 4 nachten dan ga je het eentonig vinden. Maar het is zeker voldoende.


Het is heel duidelijk dat de verschillende hotels tot een keten behoren door hun design. Maar toch zijn er leuke verschillen. Zo kan je in Berlijn (omdat het typisch Berlijns is) in The Student Hotel photoboot enkele toffe pics laten maken. En kan je in Wenen chillen boven een zwevend net.

Kortom, wij gaan zeker nog meerdere van deze hotels ontdekken en waarschijnlijk degene in Firenze het eerst want die infinity pool met zicht op de stad is zeer uitnodigend!


Thanks TSH!© 2020 by Milan Pieteraerents.