Hai Van Pass met de moto

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

Of je nou besluit om heel Vietnam te ontdekken op de motor of om door Vietnam te reizen met het openbaar vervoer, er is één route door Vietnam die je hoe dan ook op de motor moet afleggen. De beroemde Hai van Pass. Een beroemde bergroute tussen Hoi An en Hué en volgens velen één van de mooiste wegen ter wereld.


De Hai Van Pass is volgens de makers van het programma ‘Top Gear’ één van de mooiste kustwegen ter wereld. En als zij dit al zeggen, dan moet het wel écht heel mooi zijn. De Hai Van Pass is 21 kilometer lang en is een onderdeel van de route van het populaire Hoi An of Da Nang naar Hué, of andersom. Een rit die in totaal zo’n 150 kilometer lang is. Dit klinkt lang, maar is prima in één dag te doen. Inclusief het maken van een aantal stops voor de mooiste plaatjes. Vanwege de slingerwegen en hoogteverschillen moet je hier een volledige dag voor uittrekken (circa 8.00 tot 17.30 uur). De Vietnamese ‘country side’, lokale vissersdorpen, een stukje Highway 1 langs mooie meren, slingerwegen de bergen in met constant uitzicht op kliffen, baaien en stranden, de mooie Lap An Lagoon, de Marble Mountains én de Elephant Springs; een waterval waar je kunt zwemmen, zijn erg mooie stops onderweg. Voor ons was de Hai Van Pass route één van de hoogtepunten van onze reis door Vietnam.


  • Praktisch

Gelukkig zijn er meerdere bureaus waar je een motor kunt huren welke je op een andere bestemming weer kunt afleveren. Ook kan hierbij vaak je bagage gedropt worden op je eindbestemming, zodat je het niet mee hoeft te nemen op de motor. Zie je het zelf motorrijden in Vietnam niet zitten dan is er nog een optie, namelijk; de Hai Van Pass rijden per easy rider.

Wanneer je gaat voor een easy rider betekent dit dat je bij een Vietnamees mannetje achterop de motor de route aflegt. In iedere bestemming in Vietnam bieden easy riders zich aan. In principe kun jij zelf kiezen waar en wanneer je wilt stoppen.5 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.