Goedkoop op sterrenrestaurant

Bijgewerkt: 6 dagen geleden

Ze stond tientallen jaren achter het vuur in een volgens de lokale bevolking 'veel te duur' straattentje in Bangkok. Een Michelinster bracht de 72-jarige 'koningin van de kreeftomelet' Supinya Jansuta wereldwijde roem en lange wachtrijen.

Bron: AD.nl


Een Michelinster voor een straattentje is buitengewoon zeldzaam. Wereldwijd kregen tot nu toe slechts drie streetfoodkoks de prestigieuze vermelding. De immer met een skibril getooide kok Supinya Jansuta is volgens de Michelingids met haar restaurant Raan Jay Fai dan ook een ware legende. De meeste chefs zouden maar graag een ster willen krijgen en die ook behouden, maar Supinya wil het liefste de ster teruggeven. Het is drukker dan ooit in haar zaak, maar ze verdient er niet meer door. De kosten van de ingrediënten gaan omhoog maar ze kan de prijzen van haar gerechten niet duurder maken. Ze vreest dat klanten dan misschien zullen wegblijven. Een andere keerzijde van de medaille is dat mensen nu met andere verwachtingen bij haar komen eten.

Bron: vice.com


Deze plek in Old Town mag niet ontbreken als je van het culinaire houdt. Want dat je hier lekker kunt eten is wereldwijd bekend! De net zo beroemde eigenaresse Supinya Junsuta, staat nog steeds elke dag met vuur en passie zelf achter de wok. Dit doet ze al meer dan 60 jaar vrijwel elke dag! Je herkent Supinya Junsuta /Jay Fai gemakkelijk aan de skibril die ze draagt om haar ogen te beschermen tegen de vonken van de wok. Ook kun Jay Fai zien op Netflix in de Street Food documentaireserie. De beroemde specialiteit van Jay Fai is de krabomelet, deze is rijkelijk gevuld en ontzettend lekker maar de Tom Yum soep en de Drunken Noodles zijn ook een aanrader. Het is niet voor niets dat het hier altijd ontzettend druk is! Deze zaak is zeker niet meer uit het straatbeeld van Bangkok weg te denken. Grote namen zoals de Amerikaanse President Obama hebben hier mogen proeven van de keuken.


Als je naar het Jay Fai restaurant wilt zal je niet weken maar maanden van tevoren moeten reserveren! Dit kan gewoon via email. Ben je eigenwijs dan kun je ook vanaf 10:30 in de rij gaan staan. Bezoekers die na 14:00 in de rij gaan staan vissen hoogstwaarschijnlijk achter het net. En mocht je het wachten zat zijn dan kun je altijd kijken of de rij bij de buren wel een beetje opschiet. Een aantal meter verder vind je namelijk het beroemde Padthai restaurant Thipsamai.

Bron: cntraveler.com


Voor Thaise mensen is dit restaurant vaak te duur (maximum €30 per gerecht) en daarom zie je hier vooral toeristen. Cash betalen! Sterwaardig? Het eten is lekker, maar de maatstaf voor een streetfoodzaak ligt anders dan voor een restaurant. Er zijn mensen die de norm hoog leggen en teleurgesteld zijn in de service en locatie. Verwacht niet dat je hier luxueus zit want je het is een eenvoudig zaaltje waar er ook eens een likje verf mag komen. De wachttijden kunnen lang aanslepen en vooral omdat Supinya als enige alle gerechten staat te koken. Je mag niet verschieten als je een uur moeten wachten of langer. Neem dus iets goed om te drinken en geniet van de showcooking!

Bron: foodle.pro

53 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.