Alles wat je wilt weten over bounty Gili Islands

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

Tussen Bali en Lombok liggen er 3 kleine eilandjes, Gili Islands. Een paradijselijk gevoel op eilandjes die je enkel met fiets of paard kan rondtouren. Wanneer je een bezoekje brengt aan Bali of Lombok, mag een uitstapje naar één van de Gili’s niet ontbreken. De drie eilanden; Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air liggen ongeveer 35 kilometer vanaf Bali en 14 kilometer van Senggigi in Lombok. Enkele leuke tips, to do's en hotpots!


Gili Trawangan is het grootste eiland van de eilandengroep. Hier vind je veel leuke bars, beachclubs en tientallen goede restaurants. Er hangt altijd een tof sfeertje op Gili-T en dit is de perfecte plek voor wat gezelligheid. Gili Trawangan is het grootste eiland van de drie (maar liefst 2 bij 3 kilometer!) en tevens het drukst bezocht. Op Trawangan vind je het beste nachtleven en de grootste accommodatiekeuze. Nadeel: het is er soms wel erg druk en het eiland is het meest bebouwd van de drie. De lange boulevard aan de oostkust van het eiland vormt het centrum van Gili Trawangan. Aan deze boulevard liggen de meeste bars, restaurantjes, winkels, duikshops en accommodaties – waaronder veel lowbudget backpacker hostels, guesthouses en bungalows. De noordkust is iets rustiger en exclusiever. Feitje: Gili Trawangan is het kleinste eiland ter wereld met een eigen Irish Pub.


Gili Meno is wat kleiner dan Gili Trawangan en een heel stuk rustiger. Je komt hier vooral als je rust zoekt, want heel veel is er niet te doen en de prijzen liggen een stukje hoger. Hetzelfde geldt voor Gili Air, het kleinste eiland. Je kunt vanuit Gili Trawangan in de ochtend de ferry nemen voor 0,60 cent en één van de andere eilanden verkennen om in de avond weer terug te keren. Gili Air is erg leuk als je wil snorkelen door de vele verschillende soorten vis. Eventueel kan je vanaf Gili Trawangan ook een snorkeltour maken langs alle drie de eilanden.


  • Snorkelen en duiken

Dit staat niet voor niets op de eerste plek in dit lijstje. Snorkelen en duiken bij de Gili Eilanden is namelijk erg mooi. Voor een middagje snorkelen kan je het beste gewoon een snorkeltour boeken waarbij je langs alle goede snorkelplekken komt. Ook heb je bij La Moomba restaurant het bekende ‘Turtle Point’ waar je een snorkel kan huren. Zoals de naam al doet vermoeden, is het hier bijna zeker dat je meerdere schildpadden gaat tegenkomen. Ook kan je natuurlijk je PADI halen op de Gili Eilanden of als je die al hebt, een aantal toffe duiken maken.


  • Fiets huren

Overal op het eiland kan je een fiets huren voor rond de 40.000 IDR (€2,70) per dag en dit is de ideale manier om jezelf te verplaatsen. Gili Trawangan fiets je rond in ongeveer 1,5 uur waarbij je langs verlaten witte stranden komt en een boel leuke kraampjes en tentjes om lekker even uit te rusten of wat te shoppen.


  • Openluchtbioscoop op het strand

Er zijn verschillende openluchtbioscopen te vinden op Gili Trawangan waar elke avond zo’n twee films draaien.


  • Eten bij de nachtmarkt

Wil je spotgoedkoop en heerlijk lokaal eten? De night market op het strand is the place to be. Er zijn vele kraampjes met allemaal kleine hapjes waaruit je kan kiezen. Je vult je bord, vraagt daarna om de prijs en je zal ervan schrikken hoe goedkoop het hier is.


13 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.