Aangename herfstbestemmingen met de trein

Bijgewerkt: sep 28

Op deze moment is reizen een onzekere periode. Ikzelf blijf uitkijken naar een volgende reis en vliegvakanties horen hier ook bij. Twijfel niet om een reisje te plannen want moest het toch niet kunnen doorgaan, dan verplaats je het gewoon. :) Twijfel je toch en durf je niet meteen met het vliegtuig een bestemming verkennen, neem dan de trein! In dit artikel som ik enkele bestemmingen op die gemakkelijk te bereiken zijn met de trein en aangenaam zijn voor in het najaar.


Biarritz, Frankrijk

Lekker eten, de zeelucht en een leuke cultuur. Hier kan je een perfecte pauze nemen en genieten van alles. Deze stad laat uitschijnen een zomerbestemming te zijn maar zelf in de herfst is er hier veel te beleven. Biarritz is kortom een hemel voor surfers en een plek met vele hotspots.

Gent, België

Niet ver maar een perfecte stad om even te vertoeven. Hier reis je door de tijd en ontdek je de parel van Europa of zoals vele media het noemen, Europa's best kept secret. Shoppen, lekker eten en heerlijke barretjes. Gent is ook de vegi hoofdstad geworden van Europa!


Aix en Provence, Frankrijk

Aix-en-Provence heeft de charme van een klein dorpje in Frankrijk maar is zoveel grootser. Een prachtig centrum, oude fonteinen en sfeervolle straten. Een must als je in Zuid-Frankrijk bent. In de herfst keert de rust langaam terug van een drukke zomer. Een ideaal moment om te genieten van de nieuwe oogst van streekproducten.

Rotterdam, Nederland

De 2de grootste stad van onze noorder buren beschikt over vele troeven. Mooie musea, knap staaltje architectuur en een heerlijke sfeer. Dit is het moderne Nederland. Vaar het water over met een taxi bootje, geniet van de skyline en ontdek de Witte Straat.


Keulen, Duitsland

De gotische kathedraal is zonder twijfel de eyecatcher van de stad. Raap de moed bijeen en trotseer de 533 treden om nadien een wonderlijk uitzicht te hebben over de stad. Ontdek de kleine straatjes en proef er de lokale keuken.Dusseldorf, Duitsland

Bezoek hier de Altstadt, het oude centrum van Düsseldorf. Dit is waar je de lokale winkeltjes vindt, de leukste restaurants en de gezelligste straatjes. Breng ook zeker een bezoekje aan de vele huisbrouwerijen die de stad rijk is. Een stedentrip naar Düsseldorf is ontzettend veelzijdig!

Lausanne, Zwitserland

Deze stad ligt aan het meer van Genève en trekt vooral in de zomer vele hordes toeristen. Maar in de herfst wordt deze streek pas echt sprookjesachtig. mooie kleuren en een fris windje, vriendelijke bevolking en op het gemak alles ontdekken. Ook de kerstmarkt die eind november van start gaat maakt Lausanne een trekpleister.

Marseille, Frankrijk

Beetje rondkijken bij de vissersboten in de oude haven. Een vissalade bestellen op een terrasje. Rondslenteren in de opgeknapte binnenstad… In Marseille vullen de dagen zich al snel met verrukkelijk weinig. Het najaar is bovendien een mooie – want rustige – gelegenheid om in het museum over mediterrane culturen.


Nîmes, Frankrijk

Hier is oktober de perfecte periode. De hitte en drukte nemen langzaam af en dat maakt de stad een stuk rustiger. Schattige barretjes en restaurantjes, leuke winkels en mooie historische zaken om te bezoeken. Geniet van de laatste terrasjes in het heerlijke zonnetje.

171 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.