Must do's Mexico Stad

Bijgewerkt: 3 dagen geleden

Op zoek naar de perfecte Itinerary voor Mexico Stad? Die is er niet. CDMX is de perfecte uitvalsbasis voor verschillende daguitstappen en meer. In deze metropool heb je keuze tussen ongeveer 150 musea, de lekkerste restaurantjes en mooiste architectuur. Een citytrip dat zeker de moeite is!


La Condesa & Roma


De upcoming hippe buurten van de stad. Hippe barretjes en winkels in overvloed en dit in combo met de vele wandelaars met honden en lopers. La Condesa is de ideale plek voor iedereen die graag met iets meer dan alleen herinneringen terug naar huis wil gaan. Iedereen die van winkelen houdt zou zeker een bezoek moeten brengen aan La Condesa, waar je vooral ook heel veel art deco tegen komt. Daarnaast kun je er veel trendy producten vinden, waardoor je goed kunt zien dat Mexico-Stad heel goed met de tijd meegaat. Er zijn talloze leuke winkeltjes te bezoeken en verreweg de meeste restaurants die hier te vinden zijn hebben een sfeervol terras aangelegd. Onder de Nederlanders wordt La Condesa ook wel de Mexicaanse Jordaan genoemd.


Musea


Ben je toch meer van de musea en ben je van plan enkele musea te bezoeken tijdens je verblijf in Mexico-Stad? Dan heb je zeker iets te kiezen, want er zijn enkele zeer interessante musea te bezoeken in de hoofdstad van Mexico. Zo kun je een bezoek brengen aan het Nationaal Museum voor Antropologie of bijvoorbeeld het Frida Kahlo Museum. Frida Kahlo is een interessant museum voor echte kunstliefhebbers. De kunstenares staat vooral bekend om haar unieke zelfportretten. Dit museum wordt ook wel de trots van Mexico genoemd, en volgens velen is deze naam zeer verdiend.


Centro Historico


Het oude centrum, Centro Historico, ademt geschiedenis. De gebouwen lijken historie te spreken en de straten stralen een nostalgische sfeer uit. Wanneer je meer te weten wilt komen over het oude Mexico, dan hoef je eigenlijk alleen maar een bezoek te brengen aan Centro Historico. Je kunt hier gezellig winkelen, een terrasje pakken en eindeloos dwalen door de straten. Pure geschiedenis vind je ook terug in de Templo Mayor, wat zeker ook een goede optie is voor liefhebbers van de archeologie. Deze tempel was zeer belangrijk voor de Azteken en heeft een totale hoogte van meer dan zestig meter.


Palazia Nacional


In de Palazia Nacional worden enkele van de beroemdste muurschilderingen van Diego Rivera tentoongesteld, maar er zijn in de stad nog een aantal andere musea die schilderijen van Diego Rivera tentoonstellen. Er is ook een museum speciaal voor zijn vrouw Frida Kahlo die zelf ook een beroemde kunstenares was. Het Frida Kahlo museum is gevestigd in een een blauw huis.


De tempels van Teotihuacan


De meeste indrukwekkende tempels van Mexico staan in Teothuacan net buiten Mexico Stad. Dit is een absolute must see als je fan bent van de oude Maya en Azteken cultuur. In Teotihuacan staan twee gigantische piramides genaamd de Piramide van de Maan en de Piramide van de Zon. De zonpiramide is een stuk groter met een hoogte van 65.5 meter tegenover de hoogte van de maanpiramide met 43 meter. Beide bouwwerken zijn gigantisch en qua omvang net zo groot als de piramide van Giza in Egypte. Tussen beide piramides loopt de weg van de doden “avenue of the dead”. Hier werden de mensenoffers door de Azteken geleid naar het altaar voor de maanpiramide om de goden weer gerust te stellen. Sla deze bezienswaardigheid in Mexico City absoluut niet over!


Bosque de Chapultepec


Is een enorme historische heuvel in de stad die nu het het grootste park van Mexico-Stad vormt. Het park is populair bij zowel de Mexicanen zelf als bij toeristen, je vindt er o.a. een dierentuin, grote vijvers en enkele musea. In het park ligt het beroemde Nationaal Museum voor Antropologie of ‘Museo Nacional de Antropología’. Hiervoor kun je gemakkelijk een halve dag uittrekken, en als je serieus geïnteresseerd bent in Mexicaanse geschiedenis en inheemse volkeren, dan ben je ook zo een dag bezig. Met name in de zaal over de Azteken zijn vele schitterende stukken te zien. Voor wie in Palenque had willen afdalen naar de tombe van koning Pakal, is hier een replica van zijn grafkelder. Tip: Veel bezoekers van het Nationaal Museum voor Antropologie concentreren zich op de regio die ze hebben bezocht of gaan bezoeken; je kunt toch nooit alles zien. De uitleg is er ook in het Engels.


Zocalo


Het grootste en belangrijkste plein van Mexico city is het Zocalo (Plaza de la Constitución). Dit plein ligt centraal in de stad en was vroeger het ceremoniële centrum van de grootste Azteken stad ooit genaamd Tenochtitlan. De stad Tenochtitlan lag vroeger midden in een meer op een groot eiland, dit meer is door de jaren heen opgedroogd en heeft plaats gemaakt voor Mexico City. Aan het Zocalo ligt tegenwoordig het Palacio Nacional, de Cathedral, het stadhuis Federal District, Old portal de Mercaderes en het Nacional Monte de Piedad. Dit zijn allemaal prachtige oude gebouwen die gebouwd zijn in de koloniale tijd van de conquistadores (Spaanse bezetters).


Xochimilco


Een uitstap naar Xochimilco. Een toeristische attractie maar echt genieten. Tientallen kleurrijke bootjes waar Mexicaanse families samenkomen om op te lunchen, aperitieven,… Je vaart tussen de smalle kanaaltjes en wordt vergezeld door Mariachis. Is een relaxte uitstap.


Paseo de la Reforma


De verkeersslagader van de stad is overduidelijk Paseo de la Reforma. Deze machtige straat loopt door het hart van Mexico City en staat meestal vast met verkeer. Behalve op zondag ochtend dan gaat hij voor de helft dicht en gaan de Mexicanen massaal hardlopen midden in de stad, erg leuk om mee te lopen! In het meest centrale punt van La Reforma vind je een gigantische rotonde waar de The Angel of Independence (groot monument) op staat. Via Paseo de la Reforma kan je bijna overal komen en zo ook in de bekende wijk Cuauhtémoc dat vooral bekend staat om zijn barretjes en avondleven. De leukste districten in deze wijk zijn La Condesa, Zona Rosa (semi-gay zone) of Polanco.

11 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.