4 dagen Bangkok

Bijgewerkt: 6 dagen geleden

In 2017 had ik de kans mijn stage te doen in Bangkok bij een design agency. Dit gaf me de mogelijkheid deze metropool te leren kennen op een niet toeristische manier. 4 dagen is persoonlijk te kort om het echte Bangkok-leven te proeven, maar het is sowieso een mooi begin.


  • Dag 1

Aftrappen na het landen? Doe zo snel mogelijk de typerende attracties aan, dan heb je die alvast gehad. Het Grand Palace, Wat Pho, Wat Arun en Khao Sun kun je zo afvinken. Deze tempels geven meteen de pracht van de stad weer. Via de boottaxi geraak je vlot van de ene plek naar de andere. Trek tegen de avond naar een gezellig barretje aan de rivier en neem je tijd om te genieten van de zonsondergang. Een aanrader? De Eagle Nest bar! Geniet op het dak van een heerlijk drankje en van het zicht op de Wat Arun tempel. Om dit bijzonder plekje te bereiken stap je best af aan de boothalte Tha Tien.


  • Dag 2

In de voormiddag trek je naar één van de floating markets. Deze khlongs zijn het Venetië van Azië. Je ervaart er een ander en spectaculair Bangkok. Hier kun je gerust enkele uren doorbrengen. Trek tegen de middag naar Chinatown waar je een foodtour meepikt en tegelijkertijd één van de grootste Chinese wijken ter wereld doorkruist. ‘s Avonds ga je uit de bol in Khao San Road, de plek bij uitstek om een avondje helemaal los te gaan.


  • Dag 3

Tijd om wat andere wijken te bezoeken. Vandaag staat er wat hoogbouw op het programma. Een bezoekje aan de rooftop van het So Sofitel hoort vandaag op je lijstje te staan. Het uitzicht is er onbeschrijfelijk. Ben je toevalligerwijs tijdens het weekend in Bangkok, dan is de ‘markt der markten’, de Chatuchak Weekend Market, zeker en vast de moeite waard. Deze gigantische markt is een ware beleving op alle vlakken. Van heel wat namaak, over eten tot dieren: hier vind je alles. Wandel vervolgens even door Lumphini Park, spot de lizards en ontspan je tijdens een rustgevende Yoga-sessie mee.


Tegen de middag zak je af naar het kloppend hart van Bangkok: Siam Square. Hier vind je enkele gigantische shoppingcentra. Trek noordwaarts richting het observatiedek op de Baiyoke Tower II. Dit openlucht platform draait heel langzaam rond en enkel de lift naar de top is al de moeite waard. Vervolgens passeer je nog de Wat Saket tempel en/of The Golden Mountain. Ook hier geraak je vlot met een taxibootje. Hongertje? Raan Jay Fai is de place to be. Dit streetfoodkraampje heeft een Michelinster, dus verwacht je aan een stevige wachtrij, maar je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn. De namiddag sluit je af op de Mahanakhon Skywalk. De hoogste toren van Thailand beschikt over een glazen vloer. Niet voor angsthazen!

‘s Avonds mag het wat pikanter. Nana Plaza en Soi Cowboy doen monden openvallen. Beschouw ze als een speeltuin voor volwassenen, die berucht zijn om de go-go bars en vele ladyboys. Nana Plaza is een plein, terwijl Soi Cowboy een straat is. Waag je in het doolhof vol actie, licht en geluid. Het is een drie verdiepingen tellende kermis van eye-popping activiteiten rond een centraal atrium.


  • Dag 4

In de ochtend trek je naar dé groene long: Bang Krachao. Maak via een bootje de oversteek van de rivier. Dit kan tussen de Wat Klongtoey Pier en de Kamnan Kaho Pier. Huur goedkoop een fiets en ontdek de groene long op twee wielen. Fiets naar de Siamese Fighting Fish Gallery om vervolgens even halt te houden bij de Wat Bang Korbua tempel. Zet vervolgens koers richting Bangkok Tree House, een fantastisch eco-resort.

Wil je excellent eten dan is het Reflect restaurant hier een aanrader. In de buurt is ook de Bang Nam Pheung floating market de moeite waard. De middag kun je doorbrengen in Sri Nakhon Khuean Khan, een publiek park.

‘s Middags begeef je je naar de Sukhumvit wijk. Lunchen kan in The Commons in Thong Lo. Designershoppen en lunchen gaan hier hand in hand. Roast is een culinaire aanrader.


Nog fit genoeg? De Artbox Night Market is de perfecte bestemming wanneer de avond valt. Deze markt verplaatst zich doorheen de stad en via Facebook kun je ze vinden. Geen zin in de zoektocht? Jacks Bar, Hair of the dog en de Wanderlust Rooftop zijn stuk voor stuk waardige alternatieven. Mijn voorkeur? Above Eleven, super lekkere drankjes en een fabuleus uitzicht.

Of toch nog eens zin in een over de top nachtje feesten? Ga dan naar Royal City Avenue.


  • Verder rijzen?

Bangkok is de ideale uitvalsbasis en vanuit hier kun je alle kanten op. De meeste reizigers besluiten naar het noorden te trekken, richting Chiang Mai en dan naar Pai. Maar je kunt ook naar het zuiden reizen, richting het Khao Sok National Park of richting een eiland als Koh Phangan en Krabi bijvoorbeeld. Liever in de buurt van Bangkok blijven? Dan kun je plekken als Ayutthaya en Kanchanaburi bezoeken. Er is in ieder geval voldoende keuze!

8 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.