Wat te doen in Cappadocia

Bijgewerkt: sep 28  • Daguitstap rode of groene tour


Wij namen de Green Tour. Deze tour gaat naar een ruimere omgeving, verder van Göreme en zeker zijn geld waard. De Red Tour neemt je mee naar de gekende zaken vlakbij maar dit kan je dus evengoed zelf doen met een scooter of te voet. De Green Tour brengt je naar een ondergrondse stad waarbij je een rondleiding krijgt. Neemt je mee naar prachtige natuurgebeiden waaronder de Ihlara Canyon. Een rivier loopt door deze 16km lange canyon. Rustgevende wandelingen en grot-kerken zijn een unieke combo. Je gaat lunchen op een beekje en geniet van de traditionele keuken. Bij het terugrijden passeer je even een commerciele diamantwinkel (wat geen hoogvlieger is) maar eindig je met nog een stop bij Pigean Valley waarbij het uitzicht op Cappadocia mooi is.


  • Wine tasting


Cappadocia is ook één van de hoofdzakelijke wijnregio's in Turkije. Gekende namen zijn Turasan and Kocabağ. Het zijn 2 grote zaken waarvan je de namen ook vaak gaat tegenkomen op de menukaarten in bijvoorbeeld Istanbul. Turasan en Efendi Wine house zijn in Ürgüp. Kocabağ winery is in Uçhisar, ongeveer 10 minuten wandelen van het kasteel.


  • Huur een scooter


Je kan heel gemakkelijk een scooter huren en de buurt verkennen. Huur dit voor enkele uren, halve dag of een volledige. Wij gingen zo naar Rox Cappadocia en Uchiser Castle. Vervolgens gingen we naar Red Valley om onze dag af te sluiten. Je rijdt in een rustige omgeving en het voelt alsof je in Italië rijdt. Echte vrijheid in het Turkse binnenland! De beste plek om een scooter te huren is Hitchhiker.


  • Hot Air Balloon


Het hoogtepunt waarvoor iedereen naar Cappadocia komt. Dit is zonder twijfel een magisch en onvergetelijk moment! Je vertrekt ten laatste om 4u in de ochtend naar jouw ontbijt op verplaatsing. Nadien nemen ze je naar hét moment. Tientallen vlammen duwen de ballonnen omhoog en langzaam zie je 2000 personen de lucht ingaan. Je maakt de zonsondergang mee en vliegt over de valleys. Het is onbeschrijfelijk en zijn geld zeker waard. Eindigen doe je met een glaasje cava terwijl de meer dan 100 ballonnen rondom neerdalen. De beste persoon om dit bij te boeken is Stoneland Travel. Vriendelijke mensen en goede prijs als je vb de Green Tour ook boekt.


Eén tip: Boek jouw vlucht meteen de eerste dag! Door het weer kan het zijn dat jouw vlucht last minute geannuleerd wordt. Zo kom je op de lijst terecht en ben jij de eerstvolgende voor de dag erna.


  • Uçhisar Castle


Uçhisar Castle is een must do. Je kan deze bereiken als je een scooter huurt of een wandeling doet via Love Valley. Een mooie wandeling dat je naar dit kasteel gaat leiden. Uçhisar Castle bevindt zich op de top van dit dorpje en biedt een fascineerde geschiedenis en dit in combinatie met een fenomenaal uitzicht!


  • Lover's Hill Sunset Point, Asiklar Tepesi


Cappadocia is gekend voor zijn zonsondergangen. Gekend voor zijn zonsondergangen met de hot air balloons en pastelkleuren. Maar dus ook zeker een aanrader voor de sunsets. In Göreme kan je terecht naar Lover's Hill. Het is dé plek om in de stad een zonsondergang te hebben.


  • Pigean Valley


Pigeon Valley (Guvercinlik Valley) Is één van de gekendste wandelingen en vooral omdat het tussen Göreme en Uchisar loopt. Je komt oude muurschilderingen tegen en natuurlijk, duiven!


  • Red valley


Red Valley is één van mijn favoriete spots. De scherpe zandrotsen hebben een rode gloed als de zon opkomt en ondergaat. Er loopt een zalige wandeling erdoor waarbij je kan eindigen met een goed uitzicht en een heerlijke lokale bar (. Een aanrader!


  • Göreme Open Air museum


Hier kan je te voet naartoe. Een groot, zoals de naam het zegt, openlucht museum vlakbij het centrum. Vele grotten met muurschilderingen en mooie formaties. Een unieke kijk op hoe het leven hier was.
43 keer bekeken

© 2020 by Milan Pieteraerents.